Meet de Klas

Meet de Klas geeft inzicht

Meet de Klas is een programma binnen het project Internet of Things dat zich op dit moment nog in de beginfase bevindt. Het programma kent twee doelstellingen; het monitoren en verbeteren van het binnenmilieu in klaslokalen en het enthousiasmeren van kinderen voor techniek. Voor het monitoren van klaslokalen wordt gebruik gemaakt van sensoren die real-time data doorsturen via het LoRa netwerk.

In samenwerking met de GGD en een aantal innovatieve partners wordt er voor PABO studenten van Hogeschool Leiden een workshop georganiseerd over zowel het binnenmilieu als het Internet der Dingen. Vervolgens wordt gedurende twee maanden de temperatuur, het CO2 gehalte en de luchtvochtigheid gemeten van de lokalen waar de PABO studenten stage lopen. Zij zullen ook samen met de kinderen aan de slag gaan met het lespakket.

Vanaf oktober zal het programma gaan draaien op verschillende basisscholen uit de Leidse regio in de groepen 7 en 8. Kent u een school waar dit interessant voor zou zijn, neem dan gerust contact op met daan@meetdeklas.nl.

Bezoek ook de website: www.meetdeklas.nl

Meer informatie over ons project Internet of things vind je op de projectpagina.

Meet de Klas

Gerelateerde berichten

Terugblik Ondernemersdag071
  • POSTED BY Joke Busschots
Startup track Vitaliteit en leefstijl
  • POSTED BY Joke Busschots
Meld je aan voor Ondernemersdag071
  • POSTED BY Joke Busschots