Vitaliteitsevent071

Terugblik Vitaliteitsevent071

Op 22 januari vond – tijdens de Nationale eHealthweek –  het allereerste Vitaliteitsevent071  plaats. Studenten, docenten en burgers uit de regio 071 konden kennismaken met in de Leidse regio ontwikkelde producten, diensten en technische hulpmiddelen. De bezoekers kregen daarnaast een gratis gezondheidscheck. Doel: bewustwording van de eigen vitaliteit, levensstijl en voeding. Het Vitaliteitsevent werd geopend door Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS, en werd georganiseerd door ons project Centrum voor Vitaliteit in de Hogeschool Leiden.

Gezondheids-APK

Bezoekers konden tijdens het vitaliteitsevent kennismaken met diverse eHealth producten ontwikkeld in de regio 071: van augmented reality tijdens fysiotherapie tot een wearable die een waarschuwing geeft als diabetespatiënten gedurende de nacht een te lage bloedsuiker krijgen. Tijdens het event kregen de bezoekers ook een gratis gezondheids-APK. “Wat handig dat ik hier een vitaliteitscheck heb kunnen ondergaan. Normaal gesproken zou ik naar de huisarts gaan om mijn cholesterol en bloeddruk te laten controleren, nu kon ik dat gewoon hier doen. Ik heb ook gelijk mijn vetpercentage laten meten en advies gevraagd over mijn voedingspatroon”, aldus een bezoeker.

Living lab met vitaliteitsondernemers

Bezoekers kregen ook inzicht in vernieuwende concepten zoals fit worden in 20 minuten, deden mee aan mini-coachsessies ‘keuzes maken’ of ondergingen een Omega Wave-test waarbij wordt gemeten hoe het gesteld is met je fysieke en mentale conditie.

Wees lekker sportief

Eén van de beste manieren om vitaal en stressvrij te blijven, is beweging. Tijdens het Vitaliteitsevent was er dan ook een social run voor zowel beginners als gevorderden. Hierdoor konden bezoekers op een laagdrempelige manier kennis maken met sporten door buiten een oefening bij de survival demo te doen. De hele dag door stonden ook professionele yogadocenten voor het publiek klaar voor meerdere relax-sessies.

Volgende edities

Aan het organiseren van het event werkten veel bedrijven uit de regio071 mee, waaronder the Colour Kitchen, Omega Wave, Zo-Dichtbij, FIT20, Adaptics en MEDRecord. Dit jaar staan nog zeker drie nieuwe Vitaliteitsevents gepland bij organisaties die het belangrijk achten dat hun medewerkers vitaal worden en dat bovenal ook blijven. Het Vitaliteitsevent071 is door het Centrum voor Vitaliteit in co-creatie met Health Events georganiseerd.

Vitaliteitsevent071

Gerelateerde berichten