De kenniskring van donderdag 21 juni wordt verplaatst tot na de zomer. Er is zeker belangstelling voor de bijeenkomst, wat blijkt uit het aantal aanmeldingen, er zijn echter ook evenzoveel afmeldingen van mensen die graag willen komen maar een volle agenda hebben. Na de zomer komt er daarom een nieuwe datum om iedereen de kans te geven om erbij te kunnen zijn.

De kenniskring is bedoeld om kennis te delen, inspiratie om te doen en elkaar te ontmoeten rondom het thema onderwijs en arbeidsmarkt op de schaal van de Leidse regio. Deelnemers komen uit de werkvelden onderwijs en kennis, gemeenten en ondernemers(verenigingen).

We koersen op een goed, inhoudelijk programma met veel aandacht voor regionale initiatieven en vraagstukken. De komende periode gaan we dat verder invullen in samenwerking met bureau Blaauwberg. Zij zijn de opstellers van onze Arbeidsmarkt Quickscan en gaven onlangs de masterclass ‘Arbeidsmarkt van de Toekomst’.

Deze Kenniskring zal expliciet ingaan op de laatste ontwikkelingen en uitdagingen voor de Leidse regio voor wat betreft het thema Aansluiting Onderwijs – Arbeidsmarkt. Er komen diverse pitches over bijzondere projecten en vraagstellingen van met name bedrijven.

Brede doelgroep welkom

Deze kenniskring is geschikt voor een brede groep mensen: iedereen die op dit thema werkzaam is binnen de partners van Economie071, maar ook vanuit de hele Leidse regio is welkom. Juist omdat we nu in een fase komen waarin we concreet worden, nog meer verbindingen gaan leggen tussen ideeën en initiatieven en veel energie kunnen gebruiken.

Discussie via Forum071

Vanaf eind juni gaat er een online discussieplatform van start onder de naam Forum071. Hier kan iedereen verder praten over thema’s uit onze Economische Agenda. We starten met het thema Onderwijs en Arbeidsmarkt. Doel is kennis delen, inspireren en ideeën bij elkaar brengen op één plek (op de schaal van de Leidse regio, vanuit verschillende werkvelden). Vanaf begin juni wordt op www.forum071.nl intensief gediscussieerd. Hou de lancering in de gaten en doe mee!

Heb je voor de discussie nu al een bijdrage? Lever deze dan aan via dit webformulier. Je kunt ook contact opnemen met het programmabureau van Economie071 via j.busschots@economie071.nl. Zij helpt je graag verder. Bij de start van het forum kun je straks daar je bijdrage makkelijk uploaden.

Lees ook: Arbeidsmarkt Leidse regio kent eigen opgaven >