Donderdagochtend 31 mei bieden we een leuk en afwisselend programma tijdens onze jaarlijkse Daten en Delen sessie: hét netwerkevent van Economie071 waarin we iedereen die meewerkt aan onze projecten of betrokken is bij de regionale economie met elkaar verbinden. Het gaat om collega’s van gemeenten, ondernemers(verenigingen) en kennis- en onderwijsinstellingen uit de Leidse regio. Ook jij bent van harte welkom! Meld je nu aan via dit formulier.

Programma

Het programma is als volgt:

9.00u Inloop: Maak kennis met onze projectleiders en collega’s uit de regio.

9.30u Opening door Agnita Mur, voorzitter Economie071 en lid College van Bestuur Hogeschool Leiden

Stand van zaken projecten Economie071: Door focus maken we samen impact!

Al sfeerproeven? Bekijk dan ons magazine FOCUS met interviews met projectleiders.

9.40u Lezing: De strategische opgaven voor de Leidse regio in de komende jaren – gepresenteerd door Joost van Hoorn, Platform31.

Wat zijn de meest actuele trends, ontwikkelingen en opgaven die in de nieuwe collegeperiode op de Leidse regio afkomen? En met welke agendapunten kunnen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden het verschil maken bij de ontwikkeling van een regionaal ecosysteem voor groei van ondernemerschap en werkgelegenheid? Deze lezing is gebaseerd op het rapport: De economische agenda voor stad en regio.

10.30u Korte pauze

10.45u Verdieping in workshops met een keuze uit:

Circulaire economie. Niels Gastkemper (Platform31) schetst in een korte presentatie de trends en ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie. Jasmijn Bongers, programmamanager Economie071, geeft een korte toelichting op de plannen om een Living Lab te creëren rondom dit thema. Tijdens deze workshop gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de vraag hoe de verbinding tussen ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden op de schaal van de Leidse regio kan worden versterkt. Hoe kunnen we als regio initiatieven delen, ervaringen uitwisselen en de krachten bundelen zodat we impact maken?

Mobiliteit. Thomas Straatemeijer (GoudappelCoffeng) toont in een korte presentatie de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit en nieuwe mobiliteitsconcepten. Laat je verrassen en maak kennis met de opgaven die er liggen voor onze regio die steeds meer stedelijke opgaven op zich af ziet komen. In deze workshop benutten we graag jullie kennis vanuit je eigen organisatie en je denkkracht.

Arbeidsmarkt van de toekomst. Joost van Hoorn (Platform31) neemt je mee in de landelijke trends en ontwikkelingen. Joke Busschots, communicatieadviseur Economie071 geeft een toelichting op de scan van de regionale arbeidsmarkt en de vier opgaven die daarin worden benoemd voor de Leidse regio. In een actieve werkvorm gaan we aan de slag om buiten gebaande paden na te denken over kansen en oplossingen.

Voor alle workshops geldt dat de inzichten uit de vorig jaar gehouden Get Connected071 bijeenkomst worden meegenomen.

12.00u Netwerklunch

Datum: Donderdag 31 mei

Locatie: HUBspot, Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap (eerste verdieping, zaal Spotlight)

Adres: Langegracht 70, 2312 NV Leiden

Meld je nu aan via dit formulier.