Gemeente Leiderdorp neemt de vitaliteit van hun medewerkers serieus. Zij bieden medewerkers dan ook diverse faciliteiten waarmee ze aan hun vitaliteit kunnen werken. In de pilot met Healthcoins, aangeboden vanuit het Centrum voor Vitaliteit, gaan ze nu medewerkers verleiden er nog meer gebruik van te maken. Goede en gezonde keuzes worden beloond.

Healthcoins verdien je door gezonde keuzes te maken zoals bewegen en goede nachtrust. De coins die je verdient kun je besteden aan zaken die goed voor je zijn zoals een gezonde lunch in de bedrijfskantine. De pilot duurt 4 maanden. Daarna wordt gekeken of de gemeente Leiderdorp ook bewoners in wijken gaat verleiden om Healthcoins te gaan verdienen.

Het Centrum voor Vitaliteit zorgt voor de evaluatie van zowel het project als de beweegchallenge die in Healthcoins zit. Op die manier werken onderzoek, ondernemers en de overheid samen aan betere producten om fit en vitaal te worden en te blijven.

Voor de zomer zullen de studenten de uitkomsten van hun onderzoek presenteren en wordt de regio uitgedaagd om de pilot verder te brengen.