Projectleiders vertellen in FOCUS

Projectleiders vertellen in FOCUS
All
21 February 2018
Samenwerking vraagt om FOCUS. Wat daarbij komt kijken als het gaat om de Economische Agenda van de Leidse regio, lees je in bijgaand Magazine. Onze projectleiders nemen je mee in hun werk en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Positive economic figures for Leiden region

Positive economic figures for Leiden region
All
15 February 2018
For the fourth year running, the Leiden region is showing positive economic growth figures. This is evidenced by the Index071 by the firm Blaauwberg, which was drafted at the commission of Economie071. The growth is primarily attributable to the life sciences cluster and the activities directly related to it.

Projectkaarten geven overzicht

Projectkaarten geven overzicht
All
14 December 2017
Elke half jaar bespreekt stuurgroep Economie071 de stand van zaken van lopende projecten en nieuwe initiatieven. Voor dit overzicht worden projectkaarten gemaakt. Je vindt je gebundeld in deze PDF. De kaarten zijn per thema ook terug te vinden op de projectpagina's.

Campagne Stad+Kust van start

Campagne Stad+Kust van start
All
11 May 2017
Tijdens de laatste editie van Leidsche Plein van Leiden Marketing werd o.a. de gezamenlijke regiocampagne Stad + Kust gepresenteerd. Deze is inmiddels in Duitsland van start gegaan. We hopen op veel bezoekers!

Groen licht voor regiomarketing

Groen licht voor regiomarketing
All
30 June 2016
Ook de plannen voor regiomarketing kregen van de stuurgroep groen licht voor verdere uitwerking. Het resultaat van de tweede fase moet een structurele uitvoering van de gezamenlijke regiomarketing zijn. Voor de stuurgroep van oktober wordt een presentatie gepland waarin alle partners inhoudelijk worden bijgepraat.

Kansen regiomarketing geven energie

Kansen regiomarketing geven energie
All
16 June 2016
Er zijn veel kansen als het gaat om regiomarketing, maar waar zetten we als regio samen de schouders onder? Die vraag is in de afgelopen maanden verkend en uitgewerkt. Martijn Bulthuis, directeur Leiden Marketing: 'Leiden, Katwijk, Oegstgeest, Noordwijk en Wassenaar zijn een verkenning op samenwerking gestart waarbij vanuit de bezoeker en de bewoner gekeken is naar de kansen.

Wethouder Jacco Knape over toerisme in Katwijk

Wethouder Jacco Knape over toerisme in Katwijk
All
2 June 2016
In het blad Rijnstreek Business vertelt wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk over de ambities van deze kustgemeente als het gaat om het aantrekken van toeristen. Aanpak, samenwerking met de regio en duurzame initiatieven komen aan bod.

Internationals in de Leidse regio

Internationals in de Leidse regio
All
7 December 2015
In de Leidse regio is internationale kennis één van de speerpunten. Maar hoeveel wonen, werken en studeren er in Leiden en omgeving? In het feitenblad 'Internationals in de Leidse regio' worden deze vragen beantwoord.

Driespan trekt Expat Centre

Driespan trekt Expat Centre
All
7 December 2015
Voor het Expat Centre hebben zich drie partners gemeld. De gemeente Oegstgeest (wethouder Wendelien Tönjann, tevens woordvoerder van het project), de gemeente Voorschoten (wethouder Inge Nieuwenhuizen) en het LUMC (Henk Gerla, lid raad van bestuur). Dit driespan fungeert nu als opdrachtgever en zal leiding geven aan de twee projectleiders.

Plan van aanpak voor regiomarketing

Plan van aanpak voor regiomarketing
All
11 November 2015
In de stuurgroep van juni is de scope van de opdracht voor het project regiomarketing verbreed met de b van bezoekers. Leiden Marketing heeft daarna samen met Katwijk Marketing een offerte opgesteld voor het maken van een plan van aanpak. Gezamenlijk met Dorpslab Oegstgeest en gelegenheidspartner Noordwijk Marketing, maken zij nu een concreet plan van aanpak.

Uitnodiging Leiden Start!

Uitnodiging Leiden Start!
All
2 November 2015
Op 25 november komt StartupDelta en haar ambassadeur Neelie Kroes naar Leiden Start! voor een wederzijdse kennismaking. Leiden Start! is een combinatie van een startersmarkt met interessante lokale en regionale initiatieven en een netwerkgelegenheid. Daarbij stellen we uw aanwezigheid zeer op prijs.

Een rondje door Leiden

Een rondje door Leiden
All
16 July 2015
De gemeente Leiden heeft al jaren gesproken over de plannen op gebied van bereikbaarheid, het stationsgebied, de economie en arbeidsparticipatie. Nu laat de gemeente in een video, aan met name de ondernemers, zien wat ze aan het doen zijn om deze plannen uit te voeren.