De informatie op deze pagina is ook beschikbaar als folder (PDF).

We leven in een waanzinnig interessant tijdperk van digitalisering die grote impact heeft op onze maatschappij en kansen biedt voor bedrijven in alle sectoren. Maar hoe blijft u hiervan als ondernemer of professional op de hoogte en maakt u optimaal gebruik van de laatste digitale ontwikkelingen om de concurrentie voor te blijven en uw bedrijf toekomstbestendig te houden? Het project Smart071 helpt MKB bedrijven in de Leidse regio om hiermee op een laagdrempelige manier concrete stappen te zetten.

Kennissessies

Bij het ontdekken en ontwikkelen van digitale innovaties komt veel kijken. In de kennissessies laten wij experts aan het woord over diverse onderwerpen en kunt u vragen stellen die voor uw bedrijf relevant zijn. Laat het ons weten als u een specifiek onderwerp aan de orde wilt laten komen. Denk bijvoorbeeld aan introducties over Internet of Things en (Big) data, sensortechnologie, data-analyse methoden en data security en -privacy.

Inzet van studenten

Studenten kijken met een frisse blik naar de kansen en uitdagingen van uw bedrijf. De studenten van de Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden kunnen stage- en afstudeeropdrachten voor u uitvoeren op het gebied van sensortechnologie, mediatechnologie en data science.

Gefaciliteerde innovatietrajecten

In zogenaamde ‘Digital Design Sprints’ ontwikkelt u in een korte periode van 3 maanden een commercieel veelbelovend, technisch haalbaar en door (potentiële) klanten gevalideerd businessconcept, inclusief businesscase en eerste prototype/demo gemaakt door studenten. Het is een volledig gefaciliteerd innovatietraject met de juiste kennis op het juiste moment. U werkt hierin intensief en op een vernieuwende manier samen met uw klant(en) en andere partners.

Doorverwijzen naar experts en leveranciers van oplossingen

Als u op zoek bent naar specifieke kennis of een specifieke technische oplossing, dan brengen wij u graag in contact met de passende experts of leveranciers in de Leidse regio of daarbuiten.

Verbinden met (semi-)publieke organisaties in de Leidse regio als potentiële opdrachtgever

Heeft u een innovatief ‘smart’ idee, product of dienst waarvoor u in contact wilt komen met een (semi-) publieke organisatie in de Leidse regio, laat het dan weten. Wij brengen u graag in contact met de juiste organisatie en persoon om een mogelijke samenwerking op te starten.

Heeft u interesse in bovenstaand aanbod en wilt u verder praten over de kansen van Internet of Things en (Big) Data voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Joris Castermans, projectmanager van Smart071 op 06-51234840 of joris@castermansconnected.com

Internet of Things

Bij het Internet of Things gaat het erom dat fysieke objecten en producten met sensoren en connectiviteit digitaliseren. Denk aan het tracken en tracen van waardevolle spullen, de slimme thermostaat, dynamische straatverlichting en automatisch voorraadbeheer. Zo ontstaan voor organisaties enerzijds kansen voor kostenreductie, procesverbetering en kwaliteitsverbetering. Anderzijds ontstaan kansen voor nieuwe productfuncties, additionele (digitale) diensten, nieuwe business en verdienmodellen en geheel nieuwe klantervaringen.

Big Data

Eigen verkoopcijfers, tweets, video’s, apps, surfen op internet, slimme apparaten met een sensor: alles levert (digitale) data op. De hoeveelheid data groeit dan ook explosief. Het mooie is dat we steeds beter in staat zijn om informatie uit deze databerg te halen. Als je gegevens met elkaar in verband brengt, krijg je nieuwe inzichten. Welk product wordt bij welk weertype meer of minder verkocht bijvoorbeeld? Bij een bakker die hiermee aan de slag ging leverde het al snel een besparing op van zo’n 15 procent. Data kan dus inzicht geven en je kunt zelf ontwikkelingen voorspellen. Dat geeft kansen voor iedere ondernemer.