Vanuit het Smart City project van Economie071 is bijgedragen aan de organisatie van de Legal Tech Challenge. Afgelopen week is de Challenge afgesloten. We kijken terug op een groot succes.

Negen teams

Negen teams, verdeeld over drie casussen, hebben in drie dagen alle verwachtingen overtroffen en geweldige juridische chatbots gebouwd. De teams bestonden uit studenten van verschillende Universiteiten en de Hogeschool Leiden. Vrijdagavond 18 mei tijdens de kick-off zijn de verschillende casussen over portretrecht, arbeidsrecht of consumentenrecht geïntroduceerd. De teams zijn op juridisch gebied ondersteund door CMS, TK advocaten, ARAG en Loyens & Loeff.

Chatbots bouwen

Zaterdag 19 mei is afgetrapt met presentaties van de Botboys, een flink uitgegroeide Leidse Start-up. Zij zijn expert op het gebied van chatbots bouwen. De Botboys waren de hele dag aanwezig om de technische begeleiding te verzorgen en de chatbots werkend te krijgen. Op zondag kregen de teams de gelegenheid hun chatbots op eigen kracht af te maken.

Finale

Donderdag 24 mei was de finale waar alle sponsoren en partners van de Challenge waren uitgenodigd om te luisteren naar de presentaties van de teams. Een professionele 6 koppige jury, heeft de chatbots beoordeeld op juridische kwaliteit, innovativiteit van de oplossing, user experience en de data security & privacy.

De winnaar ontving €1000,- en tweede en derde prijs waren €500,-. De challenge is afgesloten met een borrel die mede mogelijk werd gemaakt door de ING.

Leerzaam event

Voor alle partijen was het een interessant en leerzaam evenement. Katja van Kranenburg van CMS en Jaap van den Hendrik van de Universiteit Leiden hebben in hun presentaties nog eens extra benadrukt dat de challenge heeft bijgedragen aan het belang van Legal Tech onderwerpen in het juridisch onderwijs.