Duik woensdag 15 november in de wereld van slimme dingen tijdens het congres ‘Ondernemerschap in een digitale eeuw’. Centraal staan dan de ontwikkelingen rondom Internet of Things en de vele toepassingen. Inclusief de nieuwe wet- en regelgeving tav veiligheid en privacy. Voor ondernemers en gemeenten een belangrijk vraagstuk! Maar vergeet vooral de praktische toepassingen voor een smart region en smart city niet. Denk aan zaken als de slimme afvalbak en de slimme lantaarnpaal of toepassingen als smart retail en smart beach. Hoe zorg je als gemeente of als ondernemer dat je bij deze nieuwe ontwikkelingen bent aangehaakt?
Bekijk het programma en meld je aan: https://www.gulliver.nl/next-event

Diverse sprekers

Er wordt een uitgebreid programma aangeboden voor ondernemers, overheden en de onderwijs- en kennisinstellingen. Organisatie is in handen van Gulliver, platform voor ondernemerschap, en Economie071. Locatie: HUBspot, Centrum voor Innovatie en Ondernemerschap, Langegracht 70 in Leiden. Tijd: 15.30 – 20.00 uur.

We verwelkomen als spreker o.a.:

Kees Verhoeven: Kamerlid voor D66 – spreekt over bestuurlijke en politieke inpassing van IoT m.b.t. veiligheid en privacy.

Wienke Giezeman: Founder van The Things Network – spreekt over de toekomst van open source netwerken.

Hans Henseler: Lector Digital Forensics – spreekt over veiligheid van IoT applicaties en de forensische mogelijkheden.

Kees van Grieken: COO van Bosman van Zaal – spreekt over IoT applicaties in de sectoren agro tuinbouw en sierteelt.

Robin Puthli: IoT ondernemer – spreekt over IoT applicaties in de logistiek en planning.

Arjan Hof: Directeur Civity en FIWARElab NL – spreekt over Nederlandse Smart City cases en open data.

Christiaan Rood: IoT ondernemer en winnaar BMW Startup Challenge 2017- spreekt over de batterij van de toekomst en de mogelijkheden die deze brengt.

Workshops

Daarnaast zijn er enkele workshops te volgen:

Harmen Wolf: Programmamanager IoT – behandelt de basiselementen van smart cities.

Paul Bonnemaijer: jurist – behandelt de nieuwe privacy wetgeving rond data / General Data Protection Regulation (voor iedere ondernemer relevant).

Paul Dekkers: IoT Expert SURF NL – behalndelt het programmeren van het LoRa protocol (ICT achtergrond vereist).

Ook is er tijdens de pauze en de borrel uiteraard voldoende gelegenheid om te netwerken.

Mocht je de bovenstaande onderwerpen interessant vinden? Schrijft je dan snel gratis in via de link: https://www.gulliver.nl/next-event

Meer achtergrond over het project Internet of Things van Economie071 lees je in dit recente artikel van Into Business: De praktische kant van Internet of Things.