Het Expat Centre Leiden maakt kans op de titel Beste Publiek Private Samenwerking 2018 (PPS2018). Stichting CLOK organiseert de verkiezing. Op de inmiddels vierde Nationale Dag van EZ op 1 november, ook georganiseerd door Stichting CLOK, wordt de winnaar bekendgemaakt uit de inmiddels 3 genomineerden.

In top 3

Het Centre en Economie071 zijn trots op de PPS nominatie en op de top drie positie. Publiek-Private Samenwerking is een samenwerking tussen de rijksoverheid en een zelfstandig bedrijf. Beide partijen investeren in een project. ‘We timmeren met het ECL hard aan de weg, maar dat we binnen de korte tijd dat we in de huidige vorm actief zijn, nu al bij de laatste drie projecten staan in deze verkiezing, is een enorme opsteker’, aldus Corine van der Ceelen, manager van het ECL. Volgens Jacqueline Ton van het LUMC staat het Expat Centre niet voor niets in deze top drie. ‘Door internationals te ondersteunen in de coming to en settling in fase, faciliteert het ECL veel bedrijven en kennisinstituten in de Leidse regio. Het Expat Centre Leiden ontzorgt en verbindt, bij uitstek het voorbeeld van publiek-private samenwerking met partners zoals de regiogemeenten, de ondernemersvereniging van het Leiden Bio Science Park, LUMC en de Universiteit Leiden. Met recht een finaleplaats’, aldus Ton.

Compleet pakket

Corine van der Ceelen hoopt de jury verder te kunnen overtuigen: “Wij bieden een staalkaart aan services voor internationals in de Leidse regio. We schrijven hen in, geven informatie over hoe alles hier werkt, van overheid tot huisarts. Ook organiseren wij events voor deze internationals en verwijzen wij hen door naar relevante partners. Door deze mix is in essentie álles aan het Expat Centre een publiek-private samenwerking.”

Mix aan partners

Corine: “Een groot aantal uiteenlopende partijen participeert, van publiek tot privaat. Zij zijn verenigd in ons regionale samenwerkingsverband Economie071. Zij hebben het project Expat Centre Leiden gestart. Onder deze partijen zijn zes gemeenten, de Universiteit Leiden en de ondernemersvereniging van bedrijven uit het Leiden Bio Science Park. Alleen al deze selectie uit in totaal 11 deelnemende partijen geeft aan dat dit een échte publiek-private samenwerking is.”

Lees ook een eerder interview met Corine van der Ceelen.