De kenniskring Onderwijs en Arbeidsmarkt wordt gehouden op maandag 8 oktober van 16.00 tot 19.00 uur in PLNT (voorheen HUBspot) aan de Langegracht 70 in Leiden. Aanmelden kan via dit formulier. De kenniskring is bedoeld om kennis te delen, inspiratie om te doen en elkaar te ontmoeten rondom het thema onderwijs en arbeidsmarkt op de schaal van de Leidse regio. Deelnemers komen uit de werkvelden onderwijs en kennis, gemeenten en ondernemers(verenigingen).

Bekijk hier het programma.

Ontwikkelingen en uitdagingen

De Kenniskring zal expliciet ingaan op de laatste ontwikkelingen en uitdagingen voor de Leidse regio voor wat betreft het thema Aansluiting Onderwijs – Arbeidsmarkt. Er komen pitches over bijzondere projecten en vraagstellingen van o.a. mboRijnland, Hogeschool Leiden, Universiteit Leiden, LUMC, gemeente Leiden, Gemiva en Technolab. In het programma is er ook veel aandacht voor regionale initiatieven en vraagstukken. Het programma wordt samen met bureau Blaauwberg verzorgd. Zij zijn de opstellers van onze Arbeidsmarkt Quickscan en gaven onlangs de masterclass ‘Arbeidsmarkt van de Toekomst’. Tijdens de kenniskring zullen zij de deelnemers ook meenemen in de laatste inzichten.

Brede doelgroep welkom

Deze kenniskring is geschikt voor een brede groep mensen: iedereen die op dit thema werkzaam is binnen de partners van Economie071, maar ook vanuit de hele Leidse regio is welkom. Juist omdat we nu in een fase komen waarin we concreet worden, nog meer verbindingen gaan leggen tussen ideeën en initiatieven en veel energie kunnen gebruiken.

Discussie via Forum071

Begin juli is een online discussieplatform van start gegaan onder de naam Forum071. Hier kan iedereen verder praten over thema’s uit onze Economische Agenda. We starten met het thema de Arbeidsmarkt van de toekomst. Doel is kennis delen, inspireren en ideeën bij elkaar brengen op één plek (op de schaal van de Leidse regio, vanuit verschillende werkvelden). Iedereen kan een bijdrage leveren en reageren op eerdere posts. Dus haak aan, doe mee en word onderdeel van de community!

Een bijdrage leveren kan heel eenvoudig via de aanmeldknop op de website: www.forum071.nl. Reageren op berichten kan ook door onderaan het bericht je aan te melden via je email adres of in te loggen via een social media account.

Lees ook: Arbeidsmarkt Leidse regio kent eigen opgaven >

Forum071