Smart071

Lees meer over bovenstaand event en meld je aan: Tech voor de Toekomst NU!

We leven in een waanzinnig interessant tijdperk van digitalisering die grote impact heeft op onze maatschappij en kansen biedt voor bedrijven in alle sectoren. Maar hoe blijven ondernemers of professionals hiervan op de hoogte en hoe maken zij optimaal gebruik van de laatste digitale ontwikkelingen om de concurrentie voor te blijven en hun bedrijf toekomstbestendig te houden? Het project Smart071 helpt MKB bedrijven in de Leidse regio om hiermee op een laagdrempelige manier concrete stappen te zetten.

Het team van Smart071 staat voor je klaar als klankbord en sparringpartner om digitale kanen te identificeren. In de werkwijze zijn drie zaken belangrijk:

  • Ondernemers worden doorverwezen naar experts en leveranciers van oplossingen. Hierbij wordt het netwerk van Economie071 ingezet.
  • Ondernemers worden verbonden met (semi-)publieke organisaties in de Leidse regio die kunnen fungeren als potentiële opdrachtgever.
  • Bij de innovatietrajecten worden studenten ingezet van Hogeschool Leiden (van de minor sensortechnologie en datamanagement).

Kennissessies

Smart071Bij het ontdekken en ontwikkelen van digitale innovaties komt veel kijken. Om hier grip om te krijgen organiseren we onder de noemer Smart071 verschillende kennissessies. Hierin laten wij experts aan het woord over diverse onderwerpen en kun je vragen stellen die voor je bedrijf relevant zijn. Laat het ons weten als je een specifiek onderwerp aan de orde wilt laten komen. Denk bijvoorbeeld aan introducties over Internet of Things en (Big) data, sensortechnologie, data-analyse methoden en data security en -privacy.

Lees meer over het aanbod van Smart071 in deze folder.

De eerste kennissessie werd gehouden in PLNT, Centrum voor innovatie en ondernemerschap. Een tweede volgde in september bij de ondernemersvereniging PVOO in Oegstgeest. En een derde in november bij de ondernemersvereniging LOV in Leiderdorp.

Digital Design Sprints

Heb je geproefd aan de mogelijkheden en ben je toe aan een volgende concrete stap? Dan kun je meedoen aan het innovatietraject ‘Digital Design Sprint’. Hier ontwikkel je in een korte periode van 3 maanden een commercieel veelbelovend, technisch haalbaar en door (potentiële) klanten gevalideerd businessconcept, inclusief businesscase en eerste prototype/demo gemaakt door studenten. Het is een volledig gefaciliteerd innovatietraject met de juiste kennis op het juiste moment. Je werkt hierin intensief en op een vernieuwende manier samen met je klant(en) en andere partners. Studenten Informatica van Hogeschool Leiden (Minor sensortechnologie en specialisaties Business Datamanagement en Interactie-Technologie) ondersteunen de sprints met onderzoek en/of het maken van prototypes. Deze 15 trajecten zijn in oktober van start gegaan.

Lees meer over deelname aan de innovatietrajecten in deze folder en lees het interview met de projectmanager over de werkwijze.

Heb je interesse in bovenstaand aanbod en wil je verder praten over de kansen van Internet of Things en (Big) Data voor je bedrijf? Neem dan contact op met Joris Castermans, projectmanager van Smart071 (zie onderstaand).

Rondetafel voor ICT- en techbedrijven

De eerste ICT/technologie ondernemers uit de Leidse regio hebben zich al gemeld om mee te denken in een nog te plannen rondetafel bijeenkomst. Heb je ook interesse of ken je iemand? Neem dan contact op met Joris Castermans, projectmanager van Smart071 op 06-51234840 of joris@castermansconnected.com.

Smart071