Masterclass Circulaire Economie

Onder het motto: ‘Het maakt niet uit hoe klein je begint met circulair ondernemen. Belangrijk is dat je begint’ heeft Circular Company Makers project 999 – de circular company challenge opgezet. Dit is een spin-off van deelnemers aan de masterclass circulaire economie van Economie071. De noodzaak voor een circulaire economie die in de masterclass naar voren is gebracht, wordt weerspiegeld in de challenge.

Projectdoel

Project 999 heeft als doel om:

  • op een actieve en leuke manier kennis te maken met circulair ondernemen;
  • een startpunt te vinden om circulair te gaan ondernemen; en
  • te ervaren dat circulair ondernemen zowel een bijdrage kan leveren aan duurzaamheid als aan de winstgevendheid van de onderneming.

Zelfstudie

Met de challenge ga je zelf aan de slag met circulair ondernemen. In een aantal eenvoudige stappen is het mogelijk om te ervaren dat het haalbaar is om tegelijkertijd duurzame en financiële resultaten te boeken. De circular company challenge is dus bedoeld als Do-It-Yourself. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Tegelijkertijd is het ook mogelijk om ondersteuning te krijgen. Afhankelijk van de vraag en de mate van ondersteuning kunnen daar kosten aan verbonden zijn.

Doelgroep

De challenge is gericht op ondernemers die willen verkennen of circulair ondernemen iets voor hen is, welke kansen er liggen en biedt handvatten hoe dat aan te pakken.

Doe mee!

Lees meer over project 999 – de circular company challenge op deze website. Meld je aan en doe mee, want hoe meer bedrijven mee doen, hoe meer kleine stappen we zetten, hoe groter de stap is die we kunnen maken. Precies wat Benjamin Sprecher zei tijdens de masterclass over het tipping point ?. Ben je enthousiast, maar heb je zelf geen tijd? Deel dit aanbod dan in je netwerk.

Roel Remkes – Founder Circular Company Makers

Project 999